EPC berekeningen

Verplichte berekening bij aanvraag omgevingsvergunning.

In het Bouwbesluit is vastgesteld dat nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, moet voldoen aan bepaalde eisen. Aan de hand van een Energieprestatie Certificaat (EPC) wordt duidelijk wat de energieprestatie is van een te bouwen gebouw en welke materialen en installaties zijn toegepast om tot de EPC-waarde te komen.In het Bouwbesluit worden eisen gesteld aan de energieprestatie van nieuw te bouwen gebouwen, uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC).

Wij voeren onze EPC berekeningen standaard in conform de NEN 7120, uitgebreide methode. De uitgebreide berekening wordt ten opzichte van de forfaitaire berekening ingevoerd met de exacte invoer van de lineaire koudeburggen. Dit kost ons wat extra tijd om in te voeren maar kan u aanzienlijk wat besparen op de toe te passen installatie.

Wij maken een EPC berekening aan de hand van uw uitgangspunten en wensen. Denken met u mee, en zoeken altijd naar passende oplossing.

BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen)

Met een blik op de toekomst wordt er bij de uitkomst van onze EPC berekeningen ook direct weergegeven of de EPC berekening al voldoet aan de BENG - indicatoren. Alle nieuwbouw gebouwen (woningen en utiliteitsgebouwen) moeten per 1 januari 2020 voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).


              • Wij berekenen de EPC volgens de NEN 7120;

Standaard met nauwkeurige invoer (i.p.v. forfaitair);

En altijd met de meest actuele software.

 

Contact

Buro Toetz Kwadendamme
KVK: 20141859
BTW-identificatienummer: NL001705851B89


06-14725427 burotoetz@zeelandnet.nl